Sobre Calafell

CALAFELL

El paradís de la Costa Dorada

Calafell és un dels pobles més bonics i agradables de la Costa Daurada.

Amb la seva platja de més de 5 km de llargada, de sorra daurada i fina. I un passeig marítim sense cotxes, amb una gran oferta de comerç i restauració.

Calafell és un municipi turístic on hi ha una àmplia varietat de propostes d´oci i entreteniment durant tot l´any. El turisme a Calafell rau sobretot en l’oferta gastronòmica, especialment als productes de la zona com el peix, el vi i l’oli; també durant l’època d’estiu té gran quantitat d’ofertes d’oci marí, com ara classes de vela lleugera, windsurf i padelsurf.

Així mateix, disposa d´un centre històric medieval coronat pel castell de Calafell i un poblat ibèric únic.

Disposem d´un clima excepcional, amb 300 dies de sol a l´any, fet que va propiciar la ubicació de les colònies Vilamar, l´antic Sanatori de Sant Joan de Déu (actual hotel Le Méridien RA) i la primera urbanització europea amb model de ciutat jardí (Segur de Calafell). Reconegut com a municipi turístic de la demarcació de Tarragona des del 2008 (amb Cambrils i Salou).

Calafell gaudeix de més de cinc quilòmetres lineals i ininterromputs de platja, amb una façana marítima pràcticament única a Catalunya que es divideix en tres platges: la Platja de Calafell, que coincideix amb el nucli de la Platja; la Platja de Segur, que coincideix amb el front marítim del nucli de Segur de Calafell; i la Platja de L’Estany-Mas Mel, situada davant dels dos barris que porten aquests noms.

Les platges de Calafell són idònies per al turisme familiar. De molt antic, Calafell ha estat conegut com «la platja del biberó», per la qualitat de la sorra i de l’aigua, per la tranquil·litat del mar i per la suavitat de les pendents quan s’entra al mar.

L’aigua té propietats salutíferes, ja que té una concentració de iode cinc vegades superiors a la normal al mar. Entre 1926 i 1968 va funcionar a la zona un sanatori, el Sanatori Marítim de Sant Joan de Déu, que guaria els tuberculosos gràcies a aquest do de la natura.

La sorra de les platges de Calafell és famosa per la seva finor. La regeneració del litoral realitzada els anys 1993 i 1994 va recuperar una platja pràcticament desapareguda per l’erosió, malgrat l’efecte negatiu de la sorra aportada, de qualitat inferior. Deu anys després i gràcies a les aportacions efectuades amb sorra dragada de l’antic port de Segur i a les contínues atencions, la platja ha recuperat en bona part la fesomia i la qualitat originals.